fbpx

Er din hjemmeside sikker?

Er din hjemmeside sikker

Er du websiteejer og ønsker den bedste sikkerhed for dig og dine besøgende? Hvis ja, så læs med her.

Du har muligvis stødt på termerne “SSL certifikat” eller skifte fra “HTTP til HTTPS” men hvad betyder det egentligt?

SSL = Secure Sockets Layer
HTTPS = Hyper Text Transfer Protocol Secure

SSL certifikatet skaber en sikker og krypteret forbindelse mellem en webserver og en browser. Det betyder med andre ord, at SSL certifikatet er en krypteringsprotokol, som sikrer, at det kun er afsender og modtager, der har adgang til de informationer, der sendes.

Der opgives mange følsomme oplysninger på et website, eksempelvis navn, adresse, telefon og kreditkortoplysninger. Den krypterede forbindelse sikrer, at alle de data som sendes mellem webserveren og browseren forbliver fortrolige, og informationerne forbliver mellem de to parter.

Fordele ved SSL certifikatet

– Skaber tryghed for de besøgende på hjemmesiden
– Betingelse for at have Google shopping
– Sikkerhedsikon på Google Chromes browser
– Forhøjet rangering i de organiske søgeresultater

Tryghed er et af de vigtigste elementer, når besøgende skal foretage et online køb eller lignende. Det er derfor alfa omega, at gøre kunden så tryg som muligt i en købssituation, da utryghed i mange tilfælde vil skræmme potentielle kunder væk. Forestil dig, at du klikker ind på en hjemmeside, hvorefter et vindue popper op og advarer om, at siden ikke er sikker – Ville du foretage et køb på pågældende side? Formentligt ikke. Her vil et SSL certifikat øge din hjemmesides troværdig, således kunder opnår en større tryghed samt en mere sikker oplevelse.

I 2016 valgte Google at skærpe sikkerheden, hvilket resulterede i, at Google shopping annoncer fremadrettet ville kræve et SSL certifikat. Det betød, at mange website ejere fik deres annoncer suspenderet indtil erhvervelsen af et SSL certifikatet blev aktuelt. Kravet om SSL certifikat var dog blot en af få stramninger Google fremlagde m.h.p. at sikre de besøgende de mest relevante og sikre søgeresultater.

Google har længe opfordret website ejere til at erhverve sig et SSL certifikat og dermed en krypteret og sikker forbindelse. Fra sommeren 2018 har Google Chrome fremvist et ikon ved siden af hjemmesidens URL, som har til formål at tydeliggøre for besøgende, om forbindelsen er sikker eller ej.

Sikker hjemmeside

Sikkerhed på hjemmesider

Ikonet ovenover er et eksempel på en sikker hjemmeside. Her ville du kunne se at der står “https” før din hjemmeside. Selvom du ser dette ikon, skal du altid være forsigtig med at dele private oplysninger. Tjek linket for at være sikker på at du er på det website du vil besøge.

Info eller ikke sikker

Ikonet med info er et eksempel på en ikke sikker hjemmeside. Det ville se ud som en advarsel og her skal du være opmærksom på at forbindelsen ikke er helt sikker.

Sikkerhed på hjemmesider

Andre har muligvis adgang til de oplysninger, du sender eller modtager via dette website.

Nogle websites har en mere sikker version som du kan få adgang til.

  1. Vælg adresselinjen.
  2. Slet http://, og skriv https:// i stedet

Kontakt websiteejeren hvis dette ikke virker, så vedkommende kan sikre siden og dine data med https.

Ikke sikker eller farlig hjemmeside

Hvis din hjemmeside viser dette tegn, er det et tegn på at din hjemmeside ikke er sikker eller farlig.

Sikkerhed på hjemmesider

Ikke sikker: Vær forsigtig hvis du fortsætter. Andre kan muligvis se de oplysninger du sender eller modtager via dette website.

Farlig: Undgå denne hjemmeside, da dine private oplysninger kan være i fare.